Сите содржини

Отворен повик за учество на „Ин Ситу“ првиот меѓународен саем на уметност во Македонија

Од 13 до 15 септември во МКЦ ќе се одржи првиот меѓународен саем на уметност наречен „Ин Ситу“, а досега познат како Паратисима Скопје. Паратисима Скопје за св...

[Галерија] Викендов во ГТЦ беше отворена галеријата на урбана и графити уметност наречена „Градот убав“

Фотографии: Милан Блажевски, Марко Најдановски и Славче Ангелков   Овој викенд во сутеренот на ГТЦ во Скопје беше официјално отворена првата галерија на ...