За Нас

Reborn е македонска екипа од ентузијасти, обединети заради потребата од поблиско запознавање, промовирање и следење на сите културни нешта – дизајн, музика, уметност и пошироко.

Препознавањето на целта е потешко, па затоа ќе се обидеме да ја дефинираме преку негација. Нашата цел не е да сме само уште еден обичен портал кој ќе го пополнува сајбер просторот, туку ние се стремиме да станеме еден вид културно движење кое има за цел да ги инспирира, мотивира и охрабрува младите преродбеници.

Името, Reborn, е симбол на нашата амбиција и намера за разбранување на културните духови на македонската почва. Преку нашите онлајн публикации сакаме да ги промовираме нашите артисти, музичари и секакви креативци кои на било каков начин ги збогатуваат МАКЕДОНСКИТЕ културни сокаци.

 

about-us-1000

 

Како публикација, освен локални теми ќе ги објавуваме и светските трендови во модата, музиката, уметноста (по вкусот на Reborn екипата). Исто така, имаме план во иднина да организираме локални настани како изложби, уметнички дружби, и фестивали.

Расположени сме за соработка, партнерство и дружба на сите фронтови и отворени сме за финансиско и креативно учество во било какви културни проекти и евенти во Македонија.

Пишете ни за сè, за вашите идеи, желби, пофалби и критики. Сè што ве инспирира и сè што ве мачи. Секој фидбек е добредојден!

 

Останете креативни,
Тимот Reborn

 

 

КОНТАКТ и МАРКЕТИНГ

За маркетинг услуги, спонзорство и партнерство, контактирајте нè на:

 078/ 270 023
[email protected]

 

 

ТИМОТ

Dimitar

Dimitar

Пилот / Арт Директор

ADHD. Моментална инспирација: Duffer Brothers.

Bane

Bane

Дете за сè

Oh, you think the internet is your ally... You merely adopted the internet! I was born in it, molded by it. Моментална инспирација: Son Lux

Dona

Dona

Дијаспорка

Моментална инспирација: Werner Herzog.

Anja

Anja

Домаќинка

Нашата Claire Underwood. Мајка на Ото. Моментална инспирација: John Snow.

Елена Фиданска

Елена Фиданска

Моментална инспирација: Shura (на repeat, на точак, на -2)

Lilika

Lilika

Фотограф

#тисиберлин / Јас Виена / #тисиодмарс / Ја од Венера

Meri Cvetkovska

Meri Cvetkovska

They say it's the last song. They don't know us, you see. It's only the last song, if we let it be. /// Моментална Инспирација: „Almost Blue“ на Chet Baker. Guilty pleasure: Everybody Loves Raymond.