Отсекогаш сме биле отворени за нашиот фетиш за добра фотографија.

Уште од самите почетоци, дел од нашата мисија е да им понудиме на оние кои не читаат визуелно стимулирачка, убава содржина, исполената со добри фотографии. Затоа локалните фотографи играат особено важна улога во нашето постоење и животи, а со многу од нив веќе сме имале прилика и да соработуваме.

Нивниот талент да го претворат досадното, секојдневното, во нешто неверојатно и прекрасно, ја прави целта разлика. Нивната уметност стана ликот на нашата заедница. Опсесивно ги следиме на Инстаграм, се лигавиме на нивните експерименти и резултати, и даваме сè од себе да го испромовираме нивниот труд.

Во обид да те запознаеме уште подобро со она што го прават, направивме листа од 21 локални фотографи (подредени по случаен ред) кои во моментов активно креаираат контент на Инстаграм.

 

 

@lilika_phototemple
View this post on Instagram

there's nothing sweeter than my baby #martinparrassignment

A post shared by Lilika Strezoska (@lilika_phototemple) on

 

 

 

@peaceful_worm
View this post on Instagram

Keep us together

A post shared by малку треба (@peaceful_worm) on

 

 

 

@aaaesthete

 

 

 

@hlvkbygvp

 

 

 

@avtopat

 

 

 

@iksolokin

 

 

 

@cuklev

 

 

 

@nathaliebasoski
View this post on Instagram

Evening. #35mm

A post shared by Nathalie Basoski (@nathaliebasoski) on

 

 

 

@jakimska

 

 

 

@sulleym

 

 

 

@bettoi

 

 

 

@ivkopotivko
View this post on Instagram

this was fun. @reborn.mk @kinokarpos.mk

A post shared by Ivan Momirovski (@ivkopotivko) on

 

 

 

@simone.kalica

 

 

 

@v.prozus
View this post on Instagram

lotic

A post shared by Prozus (@v.prozus) on

 

 

 

@avramovskairina

 

 

 

@rashelaa
View this post on Instagram

🌶

A post shared by Я Rис†овсka👁♀ (@rashelaa) on

 

 

 

@_sheersimplicity

 

 

 

@bassinfusion

 

 

 

@frozentimedrops

 

 

 

@crno_seme

 

 

 

@kristina.nanovic

 

Comments

comments