Anja Makeska

Модна икона: Jane Birkin

Има две работи кои може први да ти паднат на памет кога ќе го видиш овој текст за Jane Birkin. Едната од нив е дизајнерската ташна од Hermes која е крстена по н...

Модна икона: Brigitte Bardot

Можеби една девојка е убава кога има добар стил, но за да ја наречеме икона, мора да биде страшна мангупка. Факт е дека ако си жена и сакаш мода, постои една о...

Не ме бива за готвење: Фритата

Како што му доликува на секој добар „wannabe” готвач, моите куварски потреби не се задоволуваат со само една супа. Релативно е едноставна за правење, па не е не...

Ново од Adidas во 2016

Adidas најавија многу изненадувања за 2016та, како дел од нивната континуирана обнова на брендот. Ќе ги издвојам неколкуте на кои се радувам и со големо задовол...

Каде Reborn ја помина 2015?

Неколку дена пред крајот на годината, најчесто мислиме на тоа каде да ја дочекаме новата. Оние кои веќе го имаат тоа смислено, можеби мислите ги трошат на тоа к...