Anja Makeska

[Серија] Narcos

Подемот и падот на Pablo Escobar како што не сте го виделе до сега. Не дека има недостиг на биографии за Pablo Escobar, но оваа серија е многу повеќе од само п...

Зошто постои уметност?

Уметноста е... Никогаш не сум можела да ја довршам реченицива. Знам дека на сите ни треба малку повеќе уметност во животот... Ова се моите пет причини зошто......

Запознајте ги Mash Radio

Зад седум скопски ноќни клубови, стотина скопски кафичи и околу милион кафани, некаде во оддамна изгубениот клубски живот на Скопје, постоеја збир на млади луѓе...

Што е меланхолија?

„Убавиот живот не е оној имун на тага, туку оној во кој страдањата допринесуваат кон нашиот развој“ Многу често тагата има смисла. Познато ти е она чувство на ...

Mr. Robot

Замислете серија која е комбинација на анти-корпоративното лудило на Fight Club, анархискиот дух на V for Vendetta и хакерското херојство на The Matrix. Тоа е M...

Металот не е мртов

На 13 години играв „народна“ на улица, а гитаристот Malcolm Brickhouse, басистот Alec Atkins, и тапанарот Jarad Dawkins на 13 потпишаа договор за снимање на два...