Anja Makeska

Што е успех?

Ова прекрасно илустрирано видео, кое секој би требало да го погледне, покажува што навистина претставува успехот и кој е најдобриот начин да го постигнеме. „Ни...

Flim: Херои и Нули

Моментално во МКЦ трае изложба на македонскиот уметник Иван Петрушевски - Flim. „Херои и Нули“ е изложба која е составена од различни карактери од стрипови, игр...

S.ignature патиките на Сатја

Модифициран кондураџија или – шкртач на патики, естет, уште еден креативен лик во нашето се поразнолико Скопје. Ако и вие како мене се радувате на патики како ...

Ремек-делото на Jamie xx

In Colour, дебитантското соло на Jamie xx, е албум кој си го наоѓа точното место во моменталниот културен распон. Има една микросекунда пред рефренот во сите д...