Meri

Почнува ѕвезден МакеДокс

„Што ќе си посееш тоа ќе си пожнееш“ беше народната? МакеДокс посеа семка и порасна кромид. Секоја година кромидот е послоевит, поквалитетен и повкусен. МакеДо...

Христина Секулоска и Ирена Милојеска: Светлечки илузии и непостоечка реалност во нашиот град

Борбата против кичот, политиката и општествените промени има стотици начини на кои може да се води. Кога ќе се спојат архитектонските равенки, философијата, ид...