Mirko Popov

[Рецензија] Tribute to Dead Gentleman

Ако за скопската дискографска куќа Шарла/Sharla, 2016та беше година за хибернација, оваа 2017та е година на суптилно будење и сонливо размрдување на кревките кр...

Винил фетиш: „Bliss” од Rib

Можеби македончето нема преголемо искуство во терање држава, или пак дегустација на софистицирана кујна, но песната и музиката од памтивек му биле некако во мал...

Винил фетиш: Пази Куче

Васко Атанасоски е уникатна појава на македонската музичка сцена. Да беше американче, веројатно ќе имаше уште 3-4 фрикови на сцената со кои ќе можевме да го сп...

Винил фетиш: Апореа

Сосем ненамерно и во прекрасно пролетно општествено-политичко расположение, еве ја втората епизода од серијалот Винил Фетиш. Актуелниот развој на настаните се...