Арт+Дизајн

[Галерија] Викендов во ГТЦ беше отворена галеријата на урбана и графити уметност наречена „Градот убав“

Фотографии: Милан Блажевски, Марко Најдановски и Славче Ангелков   Овој викенд во сутеренот на ГТЦ во Скопје беше официјално отворена првата галерија на ...

Жарко Башески дел од уметниците кои го отворија годинешниот Арт Капитал Фестивал во Унгарија

Скулпторот и професор на Факултетот за ликовна уметност, Жарко Башески, со видео обраќање на лед екран поставен над Дунав, официјално го отвори третиот по ред А...

Запознај го Никола Радуловиќ, македонецот што ја носи дигиталната уметност на ново ниво

Го дознавме пред неколку месеци, а подобро го запознавме на „Музеј Дебар Маало“, каде во просторијата за ликовни уметности (Casa Bar) имаше изложено две дела. ...