Архитектура

Студентски прашања: Запознај ги Христина, Ирена и нивниот архитектонски проект „ХИМА“

Фотографии: Александра Костадиновска   Искрено, ги обожаваме Христина и Ирена и сè на што досега имаат работено. Ги знаеме по нивните одлични архитекто...

Во вторник отворање на изложбата „Ти си мобилна архитектура“ на Ирена Пејовиќ

На 10 јули (вторник), во 20.30 часот, во Музеј на современа уметност, ќе се случи отворање на изложбата „Ти си мобилна архитектура“ на македонската уметница Ире...

Отворен повик за учество на „Ин Ситу“ првиот меѓународен саем на уметност во Македонија

Од 13 до 15 септември во МКЦ ќе се одржи првиот меѓународен саем на уметност наречен „Ин Ситу“, а досега познат како Паратисима Скопје. Паратисима Скопје за св...