Музика

Доза нова музика: Fufanu

Артист: Fufanu (името не означува ништо, измислен збор) Земја на потекло: Исланд Звучат на: Како кога Disclosure би свиреле на погребот на Bela Lugosi измешан...

Нов албум на Queens of The Stone Age

Што дознавме од видето? Новиот албум ќе се вика Villains. Продуцент на албумот е Mark Ronson кој е најпознат по неговите соработки со поп ѕвезди како Bruno Mar...

Винил фетиш: Апореа

Сосем ненамерно и во прекрасно пролетно општествено-политичко расположение, еве ја втората епизода од серијалот Винил Фетиш. Актуелниот развој на настаните се...

Доза нова музика: Vince Staples

Дечково ми влезе под кожа како крлеж. Од прва се разбравме, интерстеларно се поврзавме и искрено да ти кажам, некако веќе братски си се поштуваме. Се работи з...

Доза нова музика (април)

Луѓето кои ти препорачуваат добра нова музика се толку важни, колку што се ретки. Посебно место имам резервирано за таквите луѓе во мојот живот, место до кое н...