Филм

4.0

[Рецензија] Star Wars: The force awakens

Како некој кој се надева на кариера како филмски критичар, се трудам на секој филм да му пристапам со табула раса. Во овој случај тоа беше потешко од вообичаено...

Зошто на кино се јадат пуканки?

Викаат, најди добро место за да продаваш пуканки и изгради кино до него. Но за некој на кого и најситните, звучни залаци му идат на нерви, логиката позади јадењ...

[Филм] „Љубов” од Гаспар Ное

Уште едно долгоочекувано, филмско остварување на овогодишниот Cinedays. „Љубов” на Гаспар Ное (во 3D форма) ни прикажа малку поинаков филм направен од крв, спер...
4.0

[Рецензија] „Youth“ од Paolo Sorrentino

Потребата еден филм да се поврзе со друг, а првиот режисер да се спореди со вториот често завршува како навреда за двата. Особено кога станува збор за филм сни...