Утре, 2 септември, во Сектор се случува Диско у диско. Посетеноста на настанот е лимитирана на максимум 200 луѓе, a Neuland доделува 5 карти на Re читатели. Лајкни го статусот на Facebook и тагни пријател (во Facebook коментар) со кого би сакала да одиш на неделно матине. Добитниците ќе бидат одредени на 2 септември (недела).

Што е Диско у диско? Станува збор за нова соработка помеѓу Сектор 909 и музичкиот колектив Oubli, а поддржана од Neuland. Диско у диско ќе се одржува секоја недела попладне. Утрешниот настан, првиот од серијалот, ќе започне во 18.00 часот.

 

View this post on Instagram

Oubli x Sektor – градиме диско у диско

A post shared by Oubli (@oubli.music) on

 

На секое вакво неделно музичко матине ќе имаме прилика да се запознаеме со нови локални диџеи, кои создаваат електронска музика од различни жанрови, и за нијанса поразлична од онаа која вообичаено ни е презентирана во Сектор.

 

Comments

comments