Изминатиов викенд бевме сведоци на прославата на 5тиот роденден на уметноста кој се одржа во МКЦ.

Одличен настан кој година за година станува се помасивен и помасивен, и го привлекува вниманието на голем број на заљубеници во различните видови на уметност. Оваа година, 13 македонски бенда го прославеа делото на еден од најзначајните бендови на македонската рокенрол сцена – „Падот на Византија“. Настапуваа: Autmind Grupata, Bernays Propaganda, GALATHEIA (Теа Шалдева), Demek, Mizar, Милко, Мугер Фугер, Novogradska, PMG Kolektiv, Sasko Kostov, Telonauka Sovrsena, Tempera и Foolish Green.

За да не биде има тон нема слика, повелете една галерија на фотографии од Зденко Петровски.

 

12596093_10153343033223008_1576828042_n 12583834_10153343033238008_1895980250_n 12583808_10153343031653008_987114306_n 12576185_10153343031593008_1565624720_n 12571427_10153343031253008_1886985418_n 12570841_10153343031308008_35787223_n 12565350_10153340289483008_2688182617304338521_n 12553045_10153340288753008_6886220779633460018_n 12552837_10153340289073008_7102093686494609323_n 12548994_10153340288798008_110352951647639080_n 12539950_10153343031483008_1134404612_n 12524104_10153340289568008_764303051606087189_n 12524098_10153340289613008_1176291944992567837_n 12508818_10153340289063008_836846629337842080_n 12507601_10153340288613008_6203654417867602124_n 12507267_10153340288498008_6531539352275920742_n 12469586_10153340288478008_914387558299504915_o 12439491_10153340289398008_1679383964493448895_n 12438961_10153340289438008_7051129429017159860_n 12410565_10153340288408008_5165347774963914891_n 12400843_10153340289113008_3194424317813696624_n 8165_10153340289658008_4825303893722026228_n 12620678_10153343033263008_523186372_o

Фотографии: Зденко Петровски.

 

Comments

comments