Фотографии: Кристијан Теодоров

 

Пред пет дена, на 2 август, во Античкиот театар во Охрид се одржа настапот на Juan Atkins и Македонска Филхармонија, предводен од диригентската палка на Џијан Емин, по што забавата продолжи на плажа „Парк“ со диџејот Jeff Mills.

Како и што очекувавме, концертот во организација на Izlet Music, Music Incubator, Balance, Sektor 909 и Neuland беше одличен и претставуваше неверојатен спој на електронска и класична музика, пропратен со одлични аудиовизуелни ефекти, кои настапот го претворија во мултисензорно доживување.

 

 

Comments

comments