Фотографии: Александра Костадиновска

 

Оваа сабота (27 октомври), на терасата на кафе бар Читална, кој се наоѓа на шестиот спрат во студентскиот дом „Гоце Делчев се случи Lost Street Kings, графити акција, организирана од Скопски Грув, а со видео поддршка од страна на Pirka.

Идејата и целта позади „Lost Street Kings“ е презентација на македонски графити артисти кои повеќе не се активни на улиците.Во главните улоги се појавија некогаш активните графити цртачи Terk, Sense, Shook и Darkstar4 кои викендов успеаа да изработат и презентираат „акти на вандализам“, секој преку својот уникатен и препознатлив стил.

Погледнете ја нашата галерија.

 

Comments

comments