Што го прави еден инстаграм профил добар?

Сигурно нема еден точен одговор, и е целосно субјективно, но според мене три работи се клучни за еден профил да отскокне од останатите: креативност, конзистентност и искрен/оригинален глас.

Со овој текст официјално го започнуваме нашиот нов серијал на неделни написи кој ќе ти помогне да испливаш над 99% од ѓубрето во твојот Инстаграм feed и да ги најдеш вистински креативните и одлични инстаграм фотографии, направени од талентирани локалци.

Во првиот ваков напис се одлучивме за Борјана Јорданова (@beforethemomentisgone и @bor.jana), млада фотографка од Скопје.

 

1. Со каков апарат сликаш?

Nikon D3300.

 

2. Инстаграм слики или сторис?

Инстаграм слики! Баш затоа што опстојуваат повеќе од 24 часа.

 

3. Хаштази кои често ги користиш?

#rebornphoto, #revoshot и #instagraphytk.

 

4. Која ти е моментална инстаграм инспирација?

@portraits_mf.

 

5. Кажи ни три македонски инстаграм профили кои треба да ги следиме.

@rashelaa, @enagu и @somehowalsome.

 

 

 

 

 

 

#rebornphoto #revoshot #photo_collective

A post shared by Borjana Jordanova (@beforethemomentisgone) on

 

 

#rebornphoto #revoshot #photo_collective #fotodome

A post shared by Borjana Jordanova (@beforethemomentisgone) on

 

 

 

И неколку фотографии од нејзиниот личен профил @bor.jana:

Dissembling

A post shared by @ bor.jana on

 

Plastic . #cthrumakeastatementmkd

A post shared by @ bor.jana on

 

A part of me and apart from me

A post shared by @ bor.jana on

 

 

Comments

comments