Утре (20 септември) во Јавна соба, со почеток во 20.00 часот, ќе се одржи отворањето на групната изложба на студентите од Академијата за дизајн, генерација 2018/19, наречена „Awekening“.

На изложбата ќе бидат претставени проектите на студентите кои штотуку ги комплетираа своите предавања на Академијата спроведена од „Seavus“ едукативниот и развоен центар и „Џолев и уметностите“. Студентите доаѓаат од сите пет насоки опфатени од Академијата, односно: графички дизајн, веб дизајн, 3Д дизајн на видеоигри, визуелни уметности и моден дизајн.

Графички дизајнери кои ќе учествуваат во изложбата се: Ненад Пајиќ, Валентино Ѓоргиевски, Анастазија Досева, Ева Димоска, Дејан Илиоски, Кристијан Стевковски, Паола Христова, Димитар Чакар, Ерика Миланова, Ема Наумоска, Емануел Николиќ, Гордана Стојковска, Петар Ковачевски, Дијана Недева, Зорица Стојчевска, Бојана Самарџиска, Емилија Кулева.

Веб дизајнери: Дејан Милосавлески, Марко Андревски, Јована Јорданоска, Кристијан Тевчев, Филип Трајковски, Сања Михајловска, Симона Митковска, Владо Чергарски, Инес Миланова, Ивана Митевска, Христина Крстевска, Дамјан Георгиевски, Адријана Батевска, Миро Брандјолица, Фросина Буровска, Игор Велески, Марија Младеновиќ.

 

 

3Д дизајнери на видеоигри: Соколов Давор, Давид Стојановски, Јордан Станоевски, Марија Начевска, Магдалена Јордановска, Филип Спирковски, Гордана Ристова.

Визуелни артисти: Ивана Темелкоска, Симона Тасевска, Христијан Исајловски, Кристина Костовска, Аммар Качар, Анја Марија Макеска, Дарко Гинов, Александра Марковски, Ивана Николовска, Лазар Зафировски, Ана Тодоровска, Анче Стаменов, Маја Матеа Николовска, Дејан Бурјакоски, Иван Мегленов, Александар Трајчески.

Модни дизајнери: Натали Наумова, Марио Петрески, Мила Спасовска, Емануела Трајческа, Катерина Тошева, Сара Реџиќ, Марија Десподовска.

За музиката ќе биде заолжена Еми Ермилова.

 

Comments

comments