За проектот дознавме од текст објавен на Design.mk, а откако многу ни се допадна идејата решивме да се погрижиме што е можно повеќе луѓе да дознаат за неа.

Сликите подолу се дел од проектот на Јосиф Николовски, студент на Архитектонскиот факултет во Скопје, кој нуди идеја и решение за враќање на сјајот на старата Железничката станица. Оваа едноставна колоритна интервенција, не само што изгледа одлично, туку и веруваме дека е дефинитивно изводлива. 

 

 

Comments

comments