На претстојниот Моден викенд во Скопје ќе учествуваат и студентите од Академијата за моден дизајн на Сеавус Едукативен и Развоен Центар и Џолев и Уметностите. Нивното претставување ќе се случи на 3 ноември (сабота) во 19 часот во хотел „Мериот“.

Станува збор за финалните креации кои студентите од генерацијата 2017/2018 година ги имаат изработено во текот на студирањето. На Модниот викенд во Скопје со свои колекции ќе се претстават: Емануела Трајческа, Натали Наумова, Катерина Тошева, Мила Спасовска, Марија Десподоска и Сара Реџиќ. Дел од нив може да видите и во фото-едиторијалот.

Инаку, Академијата за моден дизајн е во времетраење од 9 месеци чии уписи се во тек и истата започнува на 5 ноември. Студентите на Академијата ги изучуваат предметите за моден дизајн, односно: историја на мода, модна колекција, модна илустрација и технички цртеж.  

 

 

Катерина Тошева

Студент/Дизајнер: Катерина Тошева
Колекција
Огледало
Фотограф: Амар Качар
Модел: Драгана Димовска
Шминка и фризура: Даниел Артевски
Ментор за дизајн: Никола Ефтимов
Ментор за фотографија: Дејан Џолев

 

 

 

Натали Наумова

Студент/Дизајнер: Натали Наумова
Колекција:
Still
Фотограф: Александар Трајчески
Модел: Подиум Модел Агенција
Шминка: Небојша Пешевски
Ментор за дизајн: Никола Ефтимов
Ментор за фотографија: Дејан Џолев

 

 

 

Мила Спасовска

Студент/Дизајнер: Мила Спасовска
Колекција: 
Плима
Фотограф: Амар Качар
Модел: Подиум Модел Агенција
Шминка: Небојша Пешевски
Ментор за дизајн: Никола Ефтимов
Ментор за фотографија: Дејан Џолев

 

 

 

Емануела Трајческа

Студент/Дизајнер: Емануела Трајческа
Колекција:
 Оклоп
Фотограф: Антонио Станков
Модел: Ева Николоска
Шминка: Небојша Пешевски
Ментор за дизајн: Никола Ефтимов
Ментор за фотографија: Дејан Џолев

 

Comments

comments