Моника Јамандиловска по професија е филолог
Инстаграм: @mjamandilovska
Фотографии: Елена Фиданска

 

 

 

1. Најубаво облечен лик од филм:

Женски лик – Elisabeth (Romy Shneider) од „Un amour de pluie“; а Машки лик – Frédéric (Louis Garrel) од „Un été brûlant“. Има некој неопислив шарм во лежерноста и елеганцијата на француските ликови.

 

2. Ново модно откритие за мене е:

Jessica Joffe.

 

 

3. Не можам да живеам без:

Мојата чашка за кафе за носење.

 

4. Дали спомнав дека сум:

Особено заљубена во кафе-културата во средината на 20-тиот век во Париз. Засекогаш неостварена желба ќе ми остане да расправам родови прашања со Simone de Beauvoir на чаша rosé.

 

 

5. Ако треба да носам еден ист аутфит до крајот на животот тоа би било:

Слип-фустан и чизми.

 

6. Никогаш нема да ги фрлам:

Енциклопедиите со кои израснав.

 

 

7. Последно парче облека кое го купив е:

Црна маичка со цветен вез од Koton.

 

8. Последно нешто кое го купив е:

Книга од Taschen, најдоброто од 20 години постоење на i-D magazine.

 

 

9. Омилено место за пиво во Скопје:

Горки. Не сум пребирлива за пиво, но за помфрит – да!

 

10. Град во кој сум заљубена:

Гент, Белгија.

 

 

11. Кога бев мала, сакав да бидам:

Сестра ми.

 

12. Песна која никогаш нема да ми здосади:

Bob Dylan – I want you.

 

 

Comments

comments