Оваа статија е превземена од Street FM.

Полека но сигурно ја ситниме 2015-та и со нови сили влегуваме во новата година. Изминатите 12 месеци беа богати на музички план за македонската сцена. Покрај веќе докажаните музички имиња, во 2015-та имавме и нови дечки кои ја размрдаа сцената и внесоа свежина во етерот.

Во 2015-та имавме можност да добиеме и квалитетни нови албуми од PMG, Фолтин и Фонија, а тука е и деби албумот „Батанија“ на Крсте Роџевски, гласот кој можевме да го слушнеме на албумот „Love Is The Way“ на Дуке Бојаџиев.

Да не должиме многу, целта на овој текст е да ги објавиме најомилените и најслушаните македонски песни на Street FM 107.4 за 2015-та.

Листата е избор на нашиот музички уредник Мартин Јовчески и човекот одговорен за емисијата Мак Топ 5, Горан Лазаровски.

 

10. ДНК – Најмила

 

 

09. Eye Que – Колку Пати

 

 

08. Autmind – Гласно

 

 

07. Крсте Роџевски – Кадифе

 

 

06. PMG Kolektiv – Ти си мојот свет

 

 

05. Фолтин – Ела Си Во Кревет

 

 

04. Cyrillic ft. Lambe & Bube – Кога Сонце Грее Плачам (Remix)

 

 

03. Фонија – Времиња

 

 


02. Beta House – Ана

 

 


01. PMG Kolektiv – 80-ти

 

 

Comments

comments