Сите содржини

Ново нешто од FKA twigs

FKA twigs објави нова песна која ќе биде дел од нејзиниот очекуван EP. Песната насловена „Figure 8“ е делумно инспирирана од танцот наречен „вогинг“ (voguing...

Првиот мото сурфер

Сурфање, винд-сурф, педлање, мотокрос-сурф... чекајте што?!?!?! Да, да се случи и тоа, сурфање со крос мотор. Виновникот за ова е Robbie “Maddo” Madison. Австр...

Flim: Херои и Нули

Моментално во МКЦ трае изложба на македонскиот уметник Иван Петрушевски - Flim. „Херои и Нули“ е изложба која е составена од различни карактери од стрипови, игр...

S.ignature патиките на Сатја

Модифициран кондураџија или – шкртач на патики, естет, уште еден креативен лик во нашето се поразнолико Скопје. Ако и вие како мене се радувате на патики како ...

Лето со June

Exit, Здраво Млади, Таксират и оваа година Sziget се фестивалите кои веќе беа сведоци на звуците на June. Ние „удривме“ една дружба на покривот на една скопска ...

Ремек-делото на Jamie xx

In Colour, дебитантското соло на Jamie xx, е албум кој си го наоѓа точното место во моменталниот културен распон. Има една микросекунда пред рефренот во сите д...