Сите содржини

Првиот мото сурфер

Сурфање, винд-сурф, педлање, мотокрос-сурф... чекајте што?!?!?! Да, да се случи и тоа, сурфање со крос мотор. Виновникот за ова е Robbie “Maddo” Madison. Австр...

Flim: Херои и Нули

Моментално во МКЦ трае изложба на македонскиот уметник Иван Петрушевски - Flim. „Херои и Нули“ е изложба која е составена од различни карактери од стрипови, игр...

S.ignature патиките на Сатја

Модифициран кондураџија или – шкртач на патики, естет, уште еден креативен лик во нашето се поразнолико Скопје. Ако и вие како мене се радувате на патики како ...

Лето со June

Exit, Здраво Млади, Таксират и оваа година Sziget се фестивалите кои веќе беа сведоци на звуците на June. Ние „удривме“ една дружба на покривот на една скопска ...

Ремек-делото на Jamie xx

In Colour, дебитантското соло на Jamie xx, е албум кој си го наоѓа точното место во моменталниот културен распон. Има една микросекунда пред рефренот во сите д...

1986 BWM Café Racer

Пасијата за мотори може да ви се „пикне“ под кожа во било кој момент од животот. Пред 8 години тој момент го доживеа Тони Трајковски. Неговиот прв мотор бил CT...