Сите содржини

Колажна психоделија

Веројатно сте ги приметиле овие ретро, психоделични и романтични колажи кои се вртат на социјалните мрежи и арт портали. Мистериозниот уметникот зад нив е Eugen...

Boiler Room: Рецепт за добра забава

Камера, ДЏ сет, неконвенционален простор и малкубројна публика позади ДЏ-от. Ова се најважните компоненти на Boiler Room. Кров на зграда, хотелско фоаје, приват...

Ново нешто од FKA twigs

FKA twigs објави нова песна која ќе биде дел од нејзиниот очекуван EP. Песната насловена „Figure 8“ е делумно инспирирана од танцот наречен „вогинг“ (voguing...

Првиот мото сурфер

Сурфање, винд-сурф, педлање, мотокрос-сурф... чекајте што?!?!?! Да, да се случи и тоа, сурфање со крос мотор. Виновникот за ова е Robbie “Maddo” Madison. Австр...

Flim: Херои и Нули

Моментално во МКЦ трае изложба на македонскиот уметник Иван Петрушевски - Flim. „Херои и Нули“ е изложба која е составена од различни карактери од стрипови, игр...

S.ignature патиките на Сатја

Модифициран кондураџија или – шкртач на патики, естет, уште еден креативен лик во нашето се поразнолико Скопје. Ако и вие како мене се радувате на патики како ...