Сите содржини

Ремек-делото на Jamie xx

In Colour, дебитантското соло на Jamie xx, е албум кој си го наоѓа точното место во моменталниот културен распон. Има една микросекунда пред рефренот во сите д...

1986 BWM Café Racer

Пасијата за мотори може да ви се „пикне“ под кожа во било кој момент од животот. Пред 8 години тој момент го доживеа Тони Трајковски. Неговиот прв мотор бил CT...

Враќањето на Tool

Конечно! По точно 9 години ќе имаме можност да преслушаме нови песни и нов албум на Tool. Се приближува се повеќе и повеќе издавањето на новиот и долгоочекуван...

Хип-Хоп шаманите од ЈАР

Кога ќе видиме сообраќајна несреќа, кај нас се појавуваат измешани емоции на страв и вчудоневиденост, но и одредена возбуда. Истото чувство го имаме и кога го с...

Напуштени дворци

Има нешто мистично околу фактот дека сме сведоци на распаѓањето на некогашните грандиозни и помпезни замоци. Раскошни украси паднати и оставени на милост и неми...

Улични сурфери

Ова е една од поинтересните направи кои во денешно време се наменети за „туркање“ низ градските улици. Со оглед на тоа дека е создаден од страна на сурферската ...