Направивме ultimate листа на местата со најдобра пица во Скопје.

Откако еднаш ни помогнавте да избереме соодветно добро место за романтичен дејт на Валентајн, решивме да ве искористиме колку што можеме подобро, па да си ги задоволиме сите скопски потреби.

Овој пат на Reborn Instagram Stories ве прашавме да ни помогнете да направиме ранг листа со најдобри места со пица. Откако поминавме неколку долги часа во сложени тригонометриски калкулации (заедно со неколку калкулатори и еден дечко од електро) конечно успеавме да ги изанализираме неколку милионите одговори (ок, 120-ината одговори).

Ова е ранг листата на, според вас, најдобрите 10 пицерии во Скопје:

 

 

10. Pizza HOT Delivery

Локација: Аеродром
Контакт: 076 403 010 / Facebook

 

 

 

9. Пицерија 511

Локација: Капиштец
Контакт: 02 321 3735 / Facebook

 

 

 

8. Јакомо

Локации: Центар и Карпош
Контакт: 072 243 000 / Facebook

 

 

 

7. Пемпеле

Локации: Дебар Маало (до Радио Бар)
Контакт: 077 609 030 / Facebook

 

 

 

6. Пицерија Балила

Локации: Капиштец
Контакт: 02 316 3313 / Facebook

 

 

 

5. Domino’s

Локација: Центар
Контакт: 02 312 5125 / Facebook

 

 

 

4. Енрико

Локација: Лептокарија, Карпош
Контакт: 02 306 1273 / Facebook

 

 

 

3. Пелистер

Локација: Улица Македонија, Центар
Контакт: 02 311 2482 / Facebook

 

 

 

2. Џино

Локација: ГТЦ, Центар
Контакт: 070 342 191 / Facebook

 

 

 

1. Mamma Italiana

Локации: Центар и Лисиче
Контакт: 078 753 777 / Facebook

Омилена пица на Instagram публиката: Кватро формаџи
Омилена пица на Reborn екипата: Вегетаријанска

 

Comments

comments