Оваа сабота е St. Patrick’s Day.

За сите љубители на ирска музика и пиво овој викенд во сабота по повод St. Patrick’s Day ќе се одржи првиот концерт на бендот Lorekeepers Guild. На добро познатото поткровје во Public room од 20:00 часот бендот ќе свири репертоар со традиционални ирски песни.

Lorekeepers Guild се: Слободан Танасковски – вокал, флејта, Дарко Јованов – гитара, Ивона Митревска – придружен вокал, Виктор Танасковски – мандола, придружен вокал, Бојан Матовски – tin whistle, придружен вокал, Андреј Коларовски – бас гитара, Кристијан Тодоров – тапани, перкусии.

Влезот е бесплатен.

 

Неколку фотографии од бендот:

 

Comments

comments