Жарко Башески

Жарко Башески дел од уметниците кои го отворија годинешниот Арт Капитал Фестивал во Унгарија

Скулпторот и професор на Факултетот за ликовна уметност, Жарко Башески, со видео обраќање на лед екран поставен над Дунав, официјално го отвори третиот по ред А...