Музеј на град Скопје

Прва самостојна изложба на Александра Ацеска, добитник на наградата „Борко Лазески“

Младата уметница Александра Ацеска е добитник на наградата „Борко Лазески“ за најинвентивен сликар на Факултетот за ликовни уметности во 2017 година. По овој по...

Разговаравме со Зоран Кардула за македонските уметници што донираа 70 дела за Грција

Велат дека уметноста ги руши границите, предрасудите и го прави светот подобар. Македонските уметници тоа го докажаа на дело. Пред две недели, Грција беше зафа...