не биди турист

Не биди турист во: Париз

Оние што викаат дека Париз е преценет, дефинитивно не се во право. Можеби веќе те имаат однесено на екскурзија низ Париз, каде едвај стигна од автобус да претр...

Не биди турист во: Варшава

Веќе една година се спремам да го напишам текстов.    И сè уште не сум сигурна дека ова е добриот момент, но Диме инсистираше - луѓе се спремале за есенски шет...

Не биди турист во: Фиренца

Или „Местата што треба да ги посетиш во најубавиот град на светот“. Неколку другари во последниве месец дена ме прашаа да им препорачам места кои треба да ги в...

Не биди турист во: Прага

Идејата на овие мини-водичи што ги правиме за симпатични гео-локации не е да ги докажеме нашите гугл-вештини, туку да споделиме со тебе и со остатокот од светот...