Единствената сила што нè оддржува во живот е љубовта кон некој или нешто и/или загубата на истата.

Ова е пораката која Foolish Green ја праќаат преку видеото за песната „Thousands Years of Sorrow”, дел од албумот Escape (2013).

Концептот на спотот е видео приказ на носталгичните и меланхолични емоции кои те обземаат при губењето на блиска личност. Сето тоа е прикажано преку константните движења на човекот во црно, следен од црниот балон кој го менува своето расположение преку менување на експресиите на лицето (тага, смеа, анксиозност…)

 

 

Видеото е снимано низ улиците на Лисабон, камера на Vishal Vittal, а монтажа на Abdallah Sada.

“What we have once enjoyed deeply we can never lose. All that we love deeply becomes a part of us.”
– Helen Keller

 

Comments

comments