Сакаме да веруваме дека стануваме сè подобри во овие „заокружување на годината“ написи.   

Ја заокружувам 2017 како успешна година. Во мојот речник тоа значи нешто многу едноставно – дека годината имала повеќе добри ствари од негативни. Кај оние позитивните ја сместувам добрата македонска музика што беше објавена, а со неа и одличните видео спотови.

Можеби не се случи некој неочекуван бум од 100-ици видео продукти, но од тоа што ни беше презентирано, избравме 5 фаворити кои ни ја одбележаа годината. Подолу се моите (односно нашите) омилени македонски видео спотови за 2017 година.

 

 

Funk Shui – Архетип

Главни улоги: Сергеј Димовски и Сара Анастасовска
Режија: Трифун Ситниковски
Сценарио: Funk Shui и Трифун Ситниковски
Продукција: Funk Shui и Spit Take Studios
Директор на фотографија: Даниел Калач
Микс и мастеризација: Ивица Јанкуловски (Alshar Studios)
Асистент режија: Бруно Велјановски
Асистент камера: Марко Угарковиќ, Михаил Намичев
Визуелизации: Михаил Намиќев, Адриан Мани, Трифун Ситниковски
Сет фотографии: Александра Костадиновска

 

 

 

Pluto’s Doubts – Самоглад

Режија: Борјан Стојков
Камера: Лидија Гошева, Роберт Божиновски
Видео продукција: Иван Костадинов
Пост продукција: Томислав Акимовски
Ауди снимање: Podrum by Ангел Ќосев и Alshar Studios by Ивица Јанкуловски

 

 

 

Donplaya – Hustlam ko ZAEV

Авторски права: MvrSvr 2017
Бит: Lil Extendo x Petr Master:
Режија: Donplaya & Prince$$ Dontasu
Постпродукција: Donplaya
Продуцент: S€xy Marsa
Камера: Kaljo // Donatsu // Sale // Goran

 

 

 

The Black & Vice Social Club – Home

Улоги: Рубенс Муратовски
Режија: The Black & Vice Social Club
Микс: Adi Imeri и DJ Goce SAF.
Мастеризација: DJ Goce SAF Drums и Almost Famous Studio
Видео монтажа, снимање и продукција: Mert Asslani, BMA Brothers Production

 

 

 

Суперхикс – Luda Glavo

Снимена е во студиото ТРАЛАЛА од страна на Мите Димовски.
Видео: „Мелем” продукција.
Режија: Огнен Шапковски
DOP: Кристијан Теодоров

 

Comments

comments