Легендарниот креатор на принцезата Mononoke се враќа на работа.

Hayao Miyazaki човек кој според многумина ги поставува темелите на современата анимација е пензиониран од 2013 година. Креативноста не остарува со годините и соодветно на тоа фановите негови (како мене) ќе се израдуваат дека оскаровецот во моментов работи на НОВ 10-минутен краток филм.

Неговиот нов филм ќе биде направен во 3D CGI, а потоа ќе бидат потребни околу три години за да биде завршен. Филмот ќе се прикажува исклучиво во студиото Ghibli Miyazaki во Јапонија.  Дотогаш може да си ги препрегледамите старите ствари, бидете сигурни дека јас тоа ќе го направам.

Tribute to Hayao Miyazaki

 

Comments

comments