Архитектура

[Галерија] Архитектонската приказна на Скопје низ фотографиите на Васе Аманито

Превземено од electronicbeats.mk   Живееме во него и веројатно токму затоа ретко вистински го гледаме. Скопје има многу нераскажани архитектонски приказн...

„Бетонско Скопје“: Разгледници со скопската архитектура по земјотресот

Проектот „Бетонско Скопје“ преку сет разгледници ја документира и приближува на јавноста пост-земјотресната скопска архитектура. На секоја разгледница-сувенир...

Студентски прашања: Запознај ги Христина, Ирена и нивниот архитектонски проект „ХИМА“

Фотографии: Александра Костадиновска   Искрено, ги обожаваме Христина и Ирена и сè на што досега имаат работено. Ги знаеме по нивните одлични архитекто...

Во вторник отворање на изложбата „Ти си мобилна архитектура“ на Ирена Пејовиќ

На 10 јули (вторник), во 20.30 часот, во Музеј на современа уметност, ќе се случи отворање на изложбата „Ти си мобилна архитектура“ на македонската уметница Ире...

Отворен повик за учество на „Ин Ситу“ првиот меѓународен саем на уметност во Македонија

Од 13 до 15 септември во МКЦ ќе се одржи првиот меѓународен саем на уметност наречен „Ин Ситу“, а досега познат како Паратисима Скопје. Паратисима Скопје за св...