Музика

Ремек-делото на Jamie xx

In Colour, дебитантското соло на Jamie xx, е албум кој си го наоѓа точното место во моменталниот културен распон. Има една микросекунда пред рефренот во сите д...

Враќањето на Tool

Конечно! По точно 9 години ќе имаме можност да преслушаме нови песни и нов албум на Tool. Се приближува се повеќе и повеќе издавањето на новиот и долгоочекуван...

Хип-Хоп шаманите од ЈАР

Кога ќе видиме сообраќајна несреќа, кај нас се појавуваат измешани емоции на страв и вчудоневиденост, но и одредена возбуда. Истото чувство го имаме и кога го с...