Фотографија

Нова сезона на едукативни програми за дизајн и уметност во „Џолев и уметностите”

Школата за уметност и дизајн „Џолев и уметностите”, веќе осма пролет по ред, објави 11 едукативни програми од областа на дизајнот и уметноста. Промоцијата на п...

Скопје во 2044: Дистописки проект на студенти и професори од Лондон

„Скопје 2044 година. Загадувањето го достигнува својот врв, градот и државата се отруени до максимум и напуштени. Се организираат сафари тури низ Дрисла, набљуд...

„Вики ја сака храната“, фотографски натпревар во организација на Википедија на македонски

Во ноември, Википедија на македонски јазик по втор пат ќе го организира фотографскиот натпревар „Вики ја сака храната“, посветен на храната, традиционалните јад...

[Галерија] Архитектонската приказна на Скопје низ фотографиите на Васе Аманито

Превземено од electronicbeats.mk   Живееме во него и веројатно токму затоа ретко вистински го гледаме. Скопје има многу нераскажани архитектонски приказн...

„Бетонско Скопје“: Разгледници со скопската архитектура по земјотресот

Проектот „Бетонско Скопје“ преку сет разгледници ја документира и приближува на јавноста пост-земјотресната скопска архитектура. На секоја разгледница-сувенир...