Ги знаеш The John? Си ги видел лонгбордерите низ Скопје? Си бил на забава со DJ Црно Семе? Ако одговори со „да“ на барем на едно од трите прашања, тогаш најверојатно веќе го знаеш Филип Пајдаков – Фец.

Јас сè уште се сместувам во Скопјево (proud to be a Велешанец од Чикаго, или обратно), па мојот прв судир со Фец беше преку неговите фотографии. Да, покрај музика, лонгборд и ред други ствари, Фец прави и многу добри фотки! Иако не е професионален фотограф, според мене постои некој уникатен квалитет и убава младешка енергија во неговите дела, особено неговите портрети.

Еве една мини-селекција на моите омилени. За повеќе, следете го на Instagram и Facebook.

 

04

 

05

 

08

 

13

 

03

 

41

 

45

 

37

 

07

 

01

 

16

 

02

 

11

 

Галерија

 

Comments

comments