Вештерка, зомби, ѓаолче, вампир, дух, спротивен пол, медицинска сестра, костур… секоја забава со маски има бар по неколку вакви. Ама, вие не сте секоја маска, нели?

Пред секој Halloween и Први април обично има неколку опции:

1. Да не отидете никаде, затоа што немате идеја како да се маскирате и да ви биде криво што пропуштате добар провод.

2. Да отидете без маска и да се убедувате дека не ви е гајле, ама сепак да бидете свесни дека сте мрзлив парти-брејкер, а не кул неконформист.

3. Да трошите време и ресурси на маска која е толку генеричка и веќе видена што и самите ќе ја заборавите утре.

4. Да се заиграте креативно и да имате маска што ќе се памти и раскажува. Или барем ќе ги изнасмее (на позитивен начин) другите.

Нашиот избор е секогаш 4-та опција. Затоа ви нудиме неколку примери за тоа како да имате маска која ќе ја паметите. Се разбира, ова не се готови шаблони кои треба да се копираат од а до ш. Напротив, само мала иницијација, за вашата уникатна оригиналност, која ќе се отслика во маската со ваш, уникатен печат.

 

 

Пастрмајлија (велешка)

 

 

 

Пежо (кликни тукааа)

 

 

 

Симсонови

 

 

 

Грозјенце

 

 

 

Костим за милениче – Том Хенкс

 

 

 

Рил Слав

 

 

 

Арт пеер

 

 

 

 

Групен костим – Дупер

 

 

 

Групен костим – Состојки за сендвич

 

 

 

 

 

Берлин

 

 

 

Костим за пар – Спонзоруша со дечкото

 

 

 

Урбан народ

 

 

 

Бритни

 

 

 

Смартфон

Comments

comments