Наскоро: Студено за маица, жешко за дуксер.

Најчесто употребуваниот збор во блог написи посветени на британска улична мода е „layers“. Во еден период од животот мислев дека е во прашање уличен стил, а сега разбирам дека британците го откриле кодот за меѓу-сезони облекување. Со тоа што, нели, кај нас меѓу сезона е меѓу сезона, кај нив е скоро цела година.

Но небитните разговори на страна, ова се четири од комбинациите (сите направени со парчиња од Springfield) со кои планираме да ги пополнеме следните месец дена.

 

 

Главен актер: Златни обетки
[Црна блуза; Панталони; Црна ташна за на половина; Црвени папучи; Златни обетки]

 

 

 

Главен актер: Црвена ташна за на половина[Патики; Чорапи; Црвена ташна за на половина; Сукња; Златни обетки; Фустан]

 

 

 

Главен актер: Животински принт очила за сонце[Чинос пантолони; Блуза; Каиш; Очила за сонце; Новчаник]

 

 

 

Главен актер: Бордо јакна[Кошула; Зелени пантолони; Кафен каиш; Бордо јакна; Ранец]

 

Comments

comments