Малку е тажно, ама многу симпатично. Во денови се брои остатокот од 2016, а тоа значи дека е време да фрлиме поглед наназад и да ги изброиме убавите работи што се случија.

Ова е првиот текст од серијалот што го испланиравме. Исто како и лани, и оваа година споделуваме листа на најдобри музички спотови издадени оваа година (според нас, нели).

Дали ќе го погледнеш последното видео на David Bowie (со кое си ја заокружи кариерата како што му доликува на еден великан) или ќе го изгледаш 400 пати по ред спотот за „Fade” на Kanye West (сите знаеме зошто), веќе ти е јасно дека оваа година ни понуди сериозна разновидност – квалитетни видеа во секаков стил.

Погледни ја нашата селекција на музички спотови за 2016-та.

 

Massive Attack and Young Fathers – „VooDoo in my Blood“

 

 

David Bowie – „Lazarus“

 

 

Kanye West – „Fade“

 

 

Jamie XX – „Gosh“

 

 

Chelsea Jade – „Low Brow“

 

 

Radiohead – „Daydreaming“

 

 

Stylo G x Jacob Plant – „Bike Engine“

 

 

Frank Ocean – „Nikes“

 

 

Kendrick Lamar – „God is Gangsta“

 

 

PUP – „Sleep in the Heat“

 

 

Solange – „Cranes in the Sky“

 

 

ANOHNI – „Drone Bomb Me“

 

 

Desiigner – „Panda“

 

 

The Chemical Brothers, ft. Beck – „Wide Open“

 

 

The Avalanches – „Because I’m Me“

 

 

Valentino Khan – „Deep Down Low“

 

 

DJ Shadow feat. Run The Jewels – „Nobody Speak“

 

 

Vogue – „Rive“

 

Comments

comments