Пребарување за

������������������������TALK:ZA31��������������� ��������� ���������

Хип-Хоп шаманите од ЈАР

Кога ќе видиме сообраќајна несреќа, кај нас се појавуваат измешани емоции на страв и вчудоневиденост, но и одредена возбуда. Истото чувство го имаме и кога го с...

Напуштени дворци

Има нешто мистично околу фактот дека сме сведоци на распаѓањето на некогашните грандиозни и помпезни замоци. Раскошни украси паднати и оставени на милост и неми...

Улични сурфери

Ова е една од поинтересните направи кои во денешно време се наменети за „туркање“ низ градските улици. Со оглед на тоа дека е создаден од страна на сурферската ...

ПОРТАЛИ 2020 / PORTALS 2020

ПОРТАЛИ 2020 / PORTALS 2020 Во Музеј на Град Скопје беше отворена изложбата ПОРТАЛИ 2020, под мотото „Чувствувај, Создавај, Споделувај“ Изложбата требаше да...

Wax Preservation Society

https://youtu.be/A1F8-huQuhM   Преку изложбениот концепт КАЛЕИДОСКОП III, Музеј на град Скопје, продолжува да застапува еден од основните приоритети ...

За CreArt / About CreArt

 CreArt Sкopje 2020 Museum of the City of Skopje   Град Скопје од 2017 година e партнер во проектот CreArt (Network of Cities for Artistic Creation), ...