ФОТОГРАФИИ: МИТЕ КУЗЕВСКИ

 

Втората вечер на Скопскиот џез фестивал ја отвори Vinicius Cantuaria изведуавјќи ги вечните хитови на популарниот бразилски композитор Tom Jobim, како Girl from Ipanema и Corcovado. Вечерта продолжи со изворедниот концерт на триото на Marcin Wasilewski со специјалниот гостин од Шведска саксофонистот Joakim Milder.

 

VINICIUS CANTUARIA // ОКТОМВРИ 14 // МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР

dsc_6194 dsc_6200 dsc_6207 dsc_6189

 

MARCIN WASILEWSKI TRIO со JOAKIM MILDER // ОКТОМВРИ 14 // МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР

dsc_6244 dsc_6258 dsc_6235 dsc_6232 dsc_6240 dsc_6242 dsc_6329 dsc_6324 dsc_6316 dsc_6313 dsc_6307 dsc_6302 dsc_6292 dsc_6278 dsc_6265 dsc_6259

 

Comments

comments