Знам, никогаш нема да изгледам како Французинка, ама никој нема да ме спречи да се испробам.

А под „испробам“ мислам неуморно да ги демнам на Инстаграм и да си замислувам како би изгледала кога во нивните облеки би се упатила од скромно уредениот стан во Париз накај локалната пекара за да купам багет за доручек. По пат во сценариото секогаш се изморувам, па седнувам да направам кафе-пауза во кафич со црни плетени солчиња со златни рамки.

Додека се помирувам со фактот дека најверојатно никогаш нема да пијам црвено вино на тераса во Париз, исто како што никогаш нема да готвам њоки во вила како онаа на Tilda Swinton во „A bigger splash“, никогаш нема да се откажам од обидот да се облечам како ќерка на Serge Gainsbourg и Jane Birkin.

Ова се трите Французинки кои секое утро не пропуштам да проверам дали објавиле нова фотографија на Инстаграм.

 

Caroline de Maigret (@carolinedemaigret)

Светот ја знае како девојката што ја напиша „How to Be Parisian Wherever You Are“, јас ја знам како жената која сакам да бидам за 15 години од сега.

 

Paris 🇫🇷 Pic @sylviagalmot

A post shared by Caroline de Maigret 🇫🇷 (@carolinedemaigret) on

 

New interview on @heywomancom with @veronikaheilbrunner I’m dressed all @chanelofficial Photo @linazangers – find it on their bio ✌️

A post shared by Caroline de Maigret 🇫🇷 (@carolinedemaigret) on

 

“Pink cookies in a plastic bag, gettin’ crushed by buildings” rg @modemajeure

A post shared by Caroline de Maigret 🇫🇷 (@carolinedemaigret) on

 

 

 

Camille Rowe (@fingermonkey)

Најчесто како модел, а понекогаш се јавува и како актерка (пример во „Our Day Will Come“ покрај Vincent Cassel). Како може да изгледа девојка која детството го поминала меѓу Ville-d’Avray, Brooklyn и California?

 

Sass 101

A post shared by Camille Rowe -Bel (@fingermonkey) on

 

I became a bunny just in time for Easter 👯

A post shared by Camille Rowe -Bel (@fingermonkey) on

 

Basket full of my favorite fabric = ❤️❤️❤️🙌🙌🙌 thank you @shopredone !!

A post shared by Camille Rowe -Bel (@fingermonkey) on

 

 

 

Lou Doillon (@loudoillon)

Модел, пејачка и актерка. Ќерка на режисерот Jacques Doillon и Jane Birkin, полу-сестра на добро познатата Charlotte Gainsbourg. Enough said.

 

Thank you la Margherita 🦀🦑🦐🐠 Giglio Island 🌴

A post shared by Lou Doillon ☕ (@loudoillon) on

 

Good morning 🗞☕️

A post shared by Lou Doillon ☕ (@loudoillon) on

 

Book shelter 📚 best way to spend the day

A post shared by Lou Doillon ☕ (@loudoillon) on

 

 

Comments

comments