Агенцијата за филм на Македонија реши да додели 19 милиони денари за снимање на ТВ-серијата „Зоки Поки“, во режија на Александар Поповски, а во продукција на „Кино око“.

Конечно една од омилените лектири на мал милион школарци, „Зоки Поки”, од македонската писателка Оливера Николова ќе добие своја ТВ верзија. ТВ серијата „Зоки Поки” е дел од конкурсот за финасирање проекти од национален интерес во филмската дејност во 2018 година.

 

Comments

comments